loader image
Tromsø | 2022
NORDNORSK GJESTFRIHET SIDEN 1983

Tromsø by

Nordens Paris, Ishavsbyen, Porten til Ishavet, Hovedstaden i Arktis. Nord-Norges største by har med god grunn mange kallenavn.

Med sin unike beliggenhet 350 kilometer nord for Polarsirkelen, omringet av majestetisk natur, er Tromsø en perfekt base for å utforske det den nord-norske naturen har å by på. Her kan du oppleve alle årstider, og naturfenomener som midnattssol på sommeren, og nordlys på vinteren.

Tromsø har et bredt utvalg i opplevelser. Her er det nesten ikke begrensninger på hva du kan gjøre, kun avhengig av årstiden du velger å besøke byen. På vinteren kan du dra på hundeslede tur, hvalsafari eller toppturer i et av verdens mest spektakulære friluftsområder. På sommeren kan du prøve havfiske fra en båt, dra på en kajakk tur eller bestige majestetiske fjell, alt under den arktiske midnattssolen. 

De fleste arrangerte turene går fra Tromsø sentrum, og med hotellets sentrale beliggenhet vil det være enkelt å komme seg både til og fra disse om du velger å bo hos oss. Vi kan også hjelpe deg med å komme i kontakt med de forskjellige operatørene. 

Tromsø | 2022

Tromsø har en lang og spennende historie som base for polarekspedisjoner, fiske og fangst. Kjente polfarere som Roald Amundsen, Umberto Nobile og Fritjof Nansen var hyppige gjester i byen og startet flere av sine ekspedisjoner her. Tromsø var lenge Norges største ishavsby, med både ishavsfangst og fiskehandel. Hotell Skansen ligger like ved Polarmuseet i Tromsø, som har spennende utstillinger om polfarere og fangstfolk fra ishavsfangst perioden.

Tromsø har også et rikt uteliv og et bredt kulturtilbud, det er ikke uten grunn at byen en gang i tiden fikk tilnavnet «Nordens Paris». Gang på gang blir Tromsø kåret til et av Europas beste reisemål og er i dag Norges mest populære turistmål med gjester fra hele verden. 

Tromsø har et veldig godt utvalg av restauranter, barer, kafeer, puber og utesteder. Her kan du få servert alt fra tradisjonelle lokale fiskeretter til sushi eller tapas. Hotell Skansen ligger bare 50 meter fra gågaten og det tar deg kun noen minutter å gå til de aller fleste restaurantene og utestedene i byen.